Sampai ada yang cakap Mimi Lana berambut pendek kerana putus cinta, Sekali ini jawapan dari tuan badan

Siapa tak kenali dengan pelakon dan model cantik ini. Mimi Lana menangis selama seminggu kerana terpaksa potong rambut pendek. Sebagai┬áseorang wanita, rambut sudah tentu adalah segala-galanya bagi mereka namun pelakon Mimi Lana dia terpaksa mengorbankan mahkotanya itu demi menjayakan sebuah watak dalam filem lakonannya. Mimi, 26, berkata, selama seminggu dia berendam air mata selama seminggu… Continue reading Sampai ada yang cakap Mimi Lana berambut pendek kerana putus cinta, Sekali ini jawapan dari tuan badan

Rambut bau busuk ketika bertudung sampai tak tahu nak buat apa, sekali wanita bertudung perlu ambil tahu tips penjagaan rambut

Umum lagi kita ketahui kegatalan kulit kepala yang sentiasa berminyak membuatkan kita jadi rimas dari sehari ke sehari. Itulah masalah utama yang sering dialami wanita bertudung. Yup! Lebih parah lagi apabila rambut gugur, keyakinan diri akan terus hilang. Apatah lagi sekiranya penampilan di hari bahagia sedikit terganggu dek masalah kelemumur, kulit kepala gatal dan berminyak.… Continue reading Rambut bau busuk ketika bertudung sampai tak tahu nak buat apa, sekali wanita bertudung perlu ambil tahu tips penjagaan rambut

Kaum hawa perlu alert rutin penjagaan kulit harian, Ini antara rutin penjagaan kulit seharian buat wanita

Tahukah anda bulan yang paling mulia di antara semua bulan datang lagi. Keberkatan yang menjadi hadiah utama pada Ramadan ini perlu direbut. Dalam keghairahan itu, jangan lupa untuk memberi perhatian kepada penjagaan kulit tubuh juga. Hidrasi adalah masalah utama yang sering berlaku pada bulan Ramadan. Untuk atasinya, banyakkan minum air putih. Di samping itu, perhatikan… Continue reading Kaum hawa perlu alert rutin penjagaan kulit harian, Ini antara rutin penjagaan kulit seharian buat wanita

Auto kacak lepas potong rambut, Peminat puji imej baru Zaquan Adha setelah bertahun simpan rambut panjang

Memang tak asing lagi kita dengan pemain bola sepak popular Negeri Sembilan, Zaquan Adha mencuri perhatian ramai apabila kembali dengan imej berambut pendek setelah sekian lama menyimpan rambut panjang. Menerusi platform TikTok, sebuah kedai gunting @flizziebarbershop berkongsi momen memotong rambut Zaquan atau nama sebenarnya Mohamad Zaquan Adha Abdul Razak, 34, untuk tatapan umum. Menggayakan potongan… Continue reading Auto kacak lepas potong rambut, Peminat puji imej baru Zaquan Adha setelah bertahun simpan rambut panjang

Umur muda lagi tapi rambut dah warna putih, Ketahuilah ini beberapa faktor rambut jadi beruban

Umur belum pun mencecah 40-an tapi uban dan mula tumbuh dengan banyak. Jumpa dek budak kecil habis dikatakan diri kita ni sudah tua. Pasti tertekan kan? Masa zaman persekolahan dulu, ada juga di kalangan pelajar yang sudah pun beruban. Pelik juga tengok budak muda-muda dah mula tumbuh uban. Persoalannya, kenapa ia boleh berlaku di kalangan… Continue reading Umur muda lagi tapi rambut dah warna putih, Ketahuilah ini beberapa faktor rambut jadi beruban

Rambut beruban bukan menunjukkan anda tua. Ini punca mengapa rambut cepat putih.

Pelbagai faktor┬ásering dikaitkan dengan keadaan rambut beruban walaupun usia anda baharu mencecah sekitar 25 tahun. Setuju atau tidak, golongan wanita sangat beauty conscious jika ternampak sehelai dua rambut putih di kepalanya berbanding kaum lelaki yang lebih relaks. Malah ada juga yang seperti tidak dapat menerima kenyataan bahawa dia sebenarnya mempunyai rambut beruban. Namun tahukah anda… Continue reading Rambut beruban bukan menunjukkan anda tua. Ini punca mengapa rambut cepat putih.