Kongsikan momen bersama sebelum bersalin, akhirnya Kamal Adli dan Uqasha Senrose kongsikan nama penuh puteri sulung

Pasangan pelakon Uqasha Senrose dan Kamal Adli tampil mengumumkan nama penuh anak sulung mereka, Hawra Uqaira. Perkara itu telah dikongsikan oleh mereka menerusi sebuah hantaran di Instagram, semalam. Dalam perkongsian tersebut, Uqasha dan Kamal turut berkongsi momen ketika menanti kehadiran puteri kesayangan mereka itu. Klik sini untuk lihat video. Uqasha dan Kamal bagaimana pun belum… Continue reading Kongsikan momen bersama sebelum bersalin, akhirnya Kamal Adli dan Uqasha Senrose kongsikan nama penuh puteri sulung

Jatuhkan hkuman ditahan selama 28 bulan, Kamal Adli tak puas hati dengan hkuman yang dikenakan pada individu yang mengasari dia

Awal tahun lalu, pelakon terkenal tempatan Kamal Adli disrng oleh seorang individu tidak dikenali yang memkl kepalanya dengan cota besi di Singapura dalam satu acara di sana. Srngn itu membuatkan pelakon Isteri Untuk Dijual itu cedera di bahagian kepala sehingga menyebabkan dia dikejarkan ke hospital. Terbaru, Kamal Adli berkata dia merasakan hukuman yang diterima oleh… Continue reading Jatuhkan hkuman ditahan selama 28 bulan, Kamal Adli tak puas hati dengan hkuman yang dikenakan pada individu yang mengasari dia

Suami sibuk dengan komitmen kerja, Uqasha Senrose akui terpaksa berdikari sepanjang tempoh hamil

MEMANDANGKAN suaminya iaitu Kamal Adli sibuk dengan komitmen kerja, pelakon Uqasha Senrose berkata dia terpaksa berdikari menguruskan diri sepanjang tempoh kehamilan. Meskipun bimbang keadaan dirinya, Uqasha atau Nik Zaris Uqasha Nik Sen, 32, berkata Kamal tiada pilihan kerana terikat dengan penggambaran drama di luar kawasan. Justeru itu, aktres berkenaan dijaga oleh ahli keluarganya termasuk ibu dan… Continue reading Suami sibuk dengan komitmen kerja, Uqasha Senrose akui terpaksa berdikari sepanjang tempoh hamil

Masih ada lagi rasa takut, Kamal Adli akui kejadian di Singapura buatkan dia jadi takut nak kongsi kisah peribadi di media sosial

Pelakon, Kamal Adli mendedahkan dirinya kini kurang berminat untuk aktif di media sosial susulan kejadian dirinya dipkl di Singapura beberapa bulan yang lalu. Ketika ditemui, Kamal atau nama sebenarnya Ahmad Kamal bin Ahmad Adli, 37, memaklumkan bahawa kejadian tersebut telah membuatkan dirinya tiada mood dan berasa takut untuk berkongsi apa-apa mengenai kehidupannya kepada orang ramai. “Apa yang jadi… Continue reading Masih ada lagi rasa takut, Kamal Adli akui kejadian di Singapura buatkan dia jadi takut nak kongsi kisah peribadi di media sosial

Ramai yang tertanya tanya, kes Kamal Adli di Singapura ditangguh dua minggu lagi sebab ni

Mahkamah Singapura membenarkan penangguhan dua minggu lagi untuk pendakwa raya menjalankan siasatan lanjut ke atas seorang lelaki yang didakwa mnyrng pelakon Kamal Adli. Hakim Daerah Ong Hian Sun juga mengekalkan tiada jaminan terhadap tertuduh dan menetapkan 10 Julai untuk sebutan kes. “Pendakwaan kes polis belum lagi bersedia. Kami memohon penangguhan selama dua minggu. AGC (Jabatan… Continue reading Ramai yang tertanya tanya, kes Kamal Adli di Singapura ditangguh dua minggu lagi sebab ni

Dah beberapa bulan berlalu pasal kes kena ketuk kepala, Kamal Adli akui masih ada rasa trauma setiap kali keluar rumah

Pelakon, Kamal Adli mengakui dirinya masih trauma susulan insiden dipukul seorang lelaki sehingga cedera teruk di kepala ketika menghadiri suatu acara di Singapura, Mac lalu. Menerusi temubual Hlive, Kamal atau nama lengkapnya Ahmad Kamal Ahmad Adli, 37, berkata dia terpaksa menggunakan pelitup muka setiap kali keluar dari rumah. “Setiap kali keluar rumah saya akan pakai mask,… Continue reading Dah beberapa bulan berlalu pasal kes kena ketuk kepala, Kamal Adli akui masih ada rasa trauma setiap kali keluar rumah

Takut nak ke Singapura lepas apa yang jadi, Uqasha Senrose anggap ini sebagai kifarah

Pelakon Uqasha Senrose mengakui takut untuk ke Singapura selepas kejadian menimpa suaminya, Kamal Adli pada Mac lalu. Memetik Kosmo, Uqasha berkata dia masih trauma dengan apa yang berlaku dan kini dia keluar perlu sentiasa berteman. “Kenalah berteman sentiasa. Tak bolehlah seorang diri. Sekarang pergi kerja dan terus balik. Itu sahaja,” katanya. Menurut Uqasha lagi, raya kali ini berbeza apabila dia mengambil pendekatan untuk… Continue reading Takut nak ke Singapura lepas apa yang jadi, Uqasha Senrose anggap ini sebagai kifarah

Kamal Adli nampak macam murung, dah sebulan kejadian tu Uqasha masih tak berani nak keluar sorang diri

PELAKON Uqasha Senrose masih berdepan trauma selepas kejadian suaminya Kamal Adli diserang semasa menyertai satu acara jualan hari raya di Singapura pada 13 Mac lalu. Kata Uqasha atau Nik Zaris Uqasha Nik Sen, 31, walaupun sudah sebulan kejadian itu berlalu namun dia dan Kamal masih belum berani untuk keluar rumah tanpa teman. “Saya nak keluar rumah… Continue reading Kamal Adli nampak macam murung, dah sebulan kejadian tu Uqasha masih tak berani nak keluar sorang diri

Aprena Manrose muat naik gambar berbuka puasa dngan keluarga, terubat rindu warganet bila nampak kelibat Kamal Adli

Hantaran pelakon Aprena Manrose berkongsi momen indah bersama keluarga ketika berbuka puasa meraih perhatian warganet, baru-baru ini. Menerusi video di TikTok, seorang individu memuat naik semula video yang dikongsi Aprena di Instagram Stories yang memaparkan adik-beradiknya hadir dengan bertudung. Hal ini meraih perhatian warganet apabila kesemuanya dikatakan kelihatan manis dan menawan dengan mengenakan hijab di… Continue reading Aprena Manrose muat naik gambar berbuka puasa dngan keluarga, terubat rindu warganet bila nampak kelibat Kamal Adli

Lepas ditahan lebih 3 minggu, terkini Mahkamah Singapura tidak membenarkan individu yang buat Kamal Adli diikat jamin

Umum mengetahui mengenai kejadian yang berlaku pada pelakon Kamal Adli dipkl secara tiba-tiba oleh seorang lelaki ketika menyertai sebuah expo di Singapura pada Mac lalu. Susulan itu, Mahkamah Singapura tidak membenarkan individu yang menyrngnya diikat jamin. Berdasarkan laporan Institut Kesihatan Mental (MHI), saya tidak membenarkan tertuduh diikat jamin,” kata Hakim Daerah Brenda Tan hari ini.… Continue reading Lepas ditahan lebih 3 minggu, terkini Mahkamah Singapura tidak membenarkan individu yang buat Kamal Adli diikat jamin