Muat naik gambar lama, Syada Amzah akui rindu nak berkumpul dengan adik beradik

AIR dicincang tidak akan putus. Itu perumpamaan yang dapat digambarkan tentang luahan penyanyi Syada Amzah yang meluahkan rasa rindu terhadap kesemua adik-beradiknya. Pelbagai kontroversi melanda keluarganya sebelum ini, Syada atau Nursyuhada Amir Amzah, 26, memberitahu adalah mustahil dia tidak menyayangi darah dagingnya sendiri. Meskipun begitu, Syada memberitahu walaupun agak mustahil untuk mereka semua berkumpul seperti dahulu… Continue reading Muat naik gambar lama, Syada Amzah akui rindu nak berkumpul dengan adik beradik

Minta warganet segera bertaubat, Syada Amzah luah rasa kesal sebab selalu jadi bahan kritikan warganet

Akibat sering dijadikan bahan kritikan, penyanyi Syada Amzah memberi nasihat kepada warganet agar menghentikan perbuatan tersebut. Syada atau Nursyuhada Amir Amzah mengingatkan individu yang membencinya, supaya sayang dengan pahala masing-masing. Baginya, mereka tidak mendapat apa-apa faedah atau kebaikan langsung apabila mengeji dirinya secara terus-menerus. Anak bongsu kepada penyanyi veteran, Datuk ND Lala itu meluahkan rasa… Continue reading Minta warganet segera bertaubat, Syada Amzah luah rasa kesal sebab selalu jadi bahan kritikan warganet

Kurung diri berminggu minggu, Syada Amzah akui diri pernah mengalami kemurungan

Penyanyi Syada Amzah mendedahkan dirinya pernah mengalami kemurungan beberapa tahun yang lalu. Menerusi hantarannya di Instaram, dia ingin memberi kesedaran tentang masalah mental dan cara untuk mengatasinya. Menurutnya, dia pernah mengurung diri selama berminggu-minggu dan waktu tidur terganggu dengan mimpi-mimpi aneh. “Few years after that, Syada diuji dengan merasakan kemurungan, kurung diri berminggu-minggu, tak bermaya,… Continue reading Kurung diri berminggu minggu, Syada Amzah akui diri pernah mengalami kemurungan

Nampak macam iri hati dengan kejayaan kakak, tak boleh berdiam ini respon dari Syada Amzah

KETIKA masalah keluarga penyanyi Shila Amzah sudah reda, timbul pula tuduhan mendakwa adiknya iaitu Syada Amzah cemburu dengan kejayaan dikecapi kakaknya. Terkilan dengan dakwaan itu, Syada atau Nursyuhada Amir Amzah, 25, menjelaskan tidak pernah sekelumit dia menyimpan perasaan sedemikian terhadap drh dagingnya sendiri. Kata Syada jika ada pun perasaan cemburu adalah ketika ibu bapanya lebih banyak… Continue reading Nampak macam iri hati dengan kejayaan kakak, tak boleh berdiam ini respon dari Syada Amzah

Ada yang tanya menyesal jadi penyanyi, ini respon selamba dari Syada Amzah

Baru-baru ini, tular sebuah video yang memaparkan penyanyi Syada Amzah menyanyikan semula (cover) sebuah lagu Arab yang berjudul Kalam Eneih mendapat pelbagai reaksi daripada warganet. Terbaharu, menerusi video temu bual bersama sebuah syarikat rakaman, Syada ditanya adakah menyesal bergelar seorang penyanyi, dia menyatakan bahawa ia sebuah anugerah. Malah, dia diberi gelaran ‘radio bergerak’ kerana gemar menyanyi sejak… Continue reading Ada yang tanya menyesal jadi penyanyi, ini respon selamba dari Syada Amzah

Muat naik video menyanyi lagu arab, Syada Amzah teruk kena kritik dengan warganet

Perkongsian video Syada Amzah nyanyi lagu Arab nampaknya kurang disenangi warganet di media sosial. Mana tidaknya, video yang dimuat naik ke media sosial menerima banyak komen negatif walaupun tidak semua memberikan kritikan. Video Syada menyanyi lagu berbahasa Arab telah mendapat komen yang kurang sedap dibaca apabila masing-masing merasakan ada yang tidak kena dengan penampilan penyanyi… Continue reading Muat naik video menyanyi lagu arab, Syada Amzah teruk kena kritik dengan warganet

Tiada masa nak bersedih fikir masalah, Syada Amzah kongsikan keluarga dah selesai pindah rumah baharu

SELEPAS melalui kontroversi membabitkan keluarga, penyanyi Syada Amzah memilih untuk kekal tenang dan tabah mengharungi dugaan itu. Meskipun menerima kritikan hebat warganet, Syada atau Nursyuhada Amir Hamzah, 26, berkata dia perlu kuat kerana tidak mahu kemelut ini menjejaskan emosi ibunya. “Sejujurnya saya lebih tenang sekarang ini dan fokus kepada hal lain seperti rumah, uruskan kucing dan… Continue reading Tiada masa nak bersedih fikir masalah, Syada Amzah kongsikan keluarga dah selesai pindah rumah baharu

Kucing perliharaan terlampau banyak, Syada Amzah mencari individu yang berminat nak bela kucing peliharaannya

Kemelut berkenaan isu rumah banglo antara penyanyi, Shila Amzah dan keluarganya sehingga kini masih menyorot perhatian ramai. Terbaharu, terdapat pula isu kucing yang terlalu banyak di rumah tersebut sehingga didakwa menjadi beban kewangan keluarga. Menerusi hantaran di Intsgram Story (IG), adik kepada Shila iaitu Syada memaklumkan bahawa dia kini sedang mencari mana-mana individu yang berminat untuk membela kucing peliharaannya.… Continue reading Kucing perliharaan terlampau banyak, Syada Amzah mencari individu yang berminat nak bela kucing peliharaannya

Teruk kena kritik dengan warganet, kali ni kawan baik tampil pertahankan Syada Amzah

Personaliti media sosial, Elcah yang juga merupakan kawan baik kepada penyanyi, Syada Amzah turut terkena tempias dengan pergaduhan keluarga Datuk ND Lala dan Fauziah Sarman. Menerusi hantaran di Instagram Story, Elcah menjawab dakwaan yang mengatakan Syada tidak bekerja dan hanya mengharap duit daripada Shila. Kata Elcah, penyanyi berumur 25 tahun itu bekerja keras mencari rezeki bagi menyara kehidupan… Continue reading Teruk kena kritik dengan warganet, kali ni kawan baik tampil pertahankan Syada Amzah

Barang dan duit dah bagi, ada individu dedah Syada Amzah tak buat kerja review produk

Di platform X, seorang individu mendakwa Syada Amzah masih gagal melunaskan kerja membuat review terhadap sebuah produk yang telah dipersetujui olehnya. Menurut individu berkenaan, Syada tidak dapat melakukan review tersebut atas alasan banjir. Berikutan daripada itu, pihaknya telah memberi jalan penyelesaian buat penyanyi tersebut namun, job tersebut didakwa masih belum diselesaikan. “Saya pun dah resigned daripada syarikat tu. Tapi ralat betul… Continue reading Barang dan duit dah bagi, ada individu dedah Syada Amzah tak buat kerja review produk