Tuduh menantu kaki kikis sebab ibu sangka ank kerja kerajaan gaji banyak, sekali bila dah berpisah baru tahu gaji anak hanya cukup utk isi minyak motor

SEGELINTIR masyarakat kita memandang tinggi kepada mereka yang bekerja dalam sektor kerajaan. Malah, ada ibu bapa yang mahu anak mereka berkahwin dengan penjawat awam demi mendapatkan kehidupan yang selesa kerana kerjaya dalam sektor itu lebih terjamin. Di TikTok, seorang wanita berkongsi kisah rakannya yang berdepan nasib malang apabila bersuamikan seorang pegawai kerajaan. Menurut wanita itu, rakannya… Continue reading Tuduh menantu kaki kikis sebab ibu sangka ank kerja kerajaan gaji banyak, sekali bila dah berpisah baru tahu gaji anak hanya cukup utk isi minyak motor

Suami menyesal seumur hidup, gara gara bentang toto dalam kereta isteri pergi menghadap illahi serta merta

PENUMPANG kereta jenis kenderaan pelbagai guna (MPV) yang berada di tempat duduk belakang tidak sepatutnya berbaring seperti di atas katil, apatah lagi ketika perjalanan jauh untuk pulang ke kampung. Menurut seorang pengguna media sosial, dia membuat pesanan itu kerana tidak mahu kejadian yang menimpa keluarga rakannya berulang lagi pada masa akan datang. “Maaf kalau komen aku… Continue reading Suami menyesal seumur hidup, gara gara bentang toto dalam kereta isteri pergi menghadap illahi serta merta

Pelbagai usaha dah dilakukan, lepas sebulan pelihara kucing akhirnya isteri hamil ank pertama

TIDAK dinafikan anak pelengkap ikatan perkahwinan namun bukan semua pasangan yang berkahwin dimurahkan rezeki dengan kehadiran cahaya mata. Jika minggu lalu kisah seorang pemuda beri kucing makan dikejutkan dengan tawaran pekerjaan, minggu ini kisah seorang wanita dikurniakan zuriat pula kerana perbuatan sama dan ia menghangatkan timeline media sosial. Tampil berkongsi detik indah itu, wanita menggunakan Tweethandle @heerawahab atau… Continue reading Pelbagai usaha dah dilakukan, lepas sebulan pelihara kucing akhirnya isteri hamil ank pertama

Bukan buat cerita, isteri Aman Graseka akui anak sakit dan terpaksa ditidurkan sebab ni

Isteri pelakon Aman Graseka iaitu Reena Arina tampil menafikan dakwaan mengadakan cerita anak mereka sakit dan sedang ditidurkan di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), Alor Setar, Kedah. Memetik laporan Berita Harian, Reena mendakwa anak keduanya yang berusia tiga tahun sudah empat hari ditidurkan selepas diserang sawan sejak Jumaat lalu. Menurutnya, tujuan memaklumkan ke saluran radio itu… Continue reading Bukan buat cerita, isteri Aman Graseka akui anak sakit dan terpaksa ditidurkan sebab ni

Macam macam dugaan yang datang, Ali Puteh titipkan ucapan terima kasih untuk isteri

Seperti yang kita tahu, pelawak Ali Puteh bukan sahaja berdepan dengan pelbagai kontroversi malah perlu bersabar dengan kritikan yang dilemparkan wargamaya di media sosial. Terbaharu, Ali atau nama sebenarnya Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan tampil memuat naik video tanda penghargaan buat isterinya Melati Fitri yang begitu meruntun hati di TikTok. Menerusi hantaran tersebut, Ali menitipkan ucapan… Continue reading Macam macam dugaan yang datang, Ali Puteh titipkan ucapan terima kasih untuk isteri

Selalu berganding dengan pelakon cantik, Shukri Yahya akui belum terfikir untuk menduakan isteri

SEJAK kebelakangan ini pelakon Shukri Yahaya banyak bergandingan dengan aktres wanita jelita dalam drama lakonannya sehingga menimbulkan rasa bimbang dalam kalangan peminat. Pun begitu kata Shukri atau Mohd Shukri Yahaya, 36, perkara itu langsung tidak menjejaskan rumah tangganya bersama Tya Adnan malah tidak pernah terfikir bersikap tak setia terhadap isteri. Sebaliknya, dia sentiasa menjaga batas pergaulan… Continue reading Selalu berganding dengan pelakon cantik, Shukri Yahya akui belum terfikir untuk menduakan isteri

Dah la gaji RM1500 je tapi dah 3 kali kantoi curang, isteri yang gaji 3 kali ganda rasa sia sia tanggung keluarga

Gambar sekadar hiasan MASALAH ketidak setiaan dalam rumah tangga berlaku bagai tiada kesudahan, tidak kiralah sama ada pelakunya suami atau isteri. Seorang wanita berdepan nasib sama apabila berdepan masalah suami tak setia dan terbaharu kecrngn itu berjaya ‘dihidu’ buat kali ketiga. Sebagaimana diceritakan si isteri menerusi Facebook Tanya Peguam, dia berkata kecrngn suaminya masih belum di… Continue reading Dah la gaji RM1500 je tapi dah 3 kali kantoi curang, isteri yang gaji 3 kali ganda rasa sia sia tanggung keluarga

Lelaki ditinggalkan isteri lepas mengalami ketikupayaan fizikal, tak sangka duit pampasan insuran pun dia nak ambik

Baru-baru ini, tular seorang lelaki didakwa ditinggal isteri selepas kejadian tak diingini berlaku sehingga menyebabkan dia mengalami ketidakupayaan fizikal. Menerusi satu muat naik di TikTok @abambeel, seorang individu dipercayai abang kepada mangsa iaitu Amir Haikal berkongsi keadaan adiknya yang kini tidak boleh bergerak sendiri. Rakaman berdurasi satu minit itu menunjukkan Amir sudah tidak mampu berjalan… Continue reading Lelaki ditinggalkan isteri lepas mengalami ketikupayaan fizikal, tak sangka duit pampasan insuran pun dia nak ambik

Sanggup buang anak dan isteri sebab nak kejar janda muda, kini hidup sebatang kara lepas wanita tersebut jual semua harta tanpa pengetahuan

KERA di hutan disusukan, anak di rumah dibiar kelaparan. Begitulah kisah kehidupan seorang lelaki yang sanggup berkorban kasih demi memberi kemewahan kepada dua anak tirinya. Segalanya bermula selepas dia melepaskan isteri dan tinggalkan dua anaknya di China demi menikahi teman wanita yang merupakan ibu tunggal. Ia berikutan wanita terbabit jauh lebih muda serta cantik berbanding isterinya… Continue reading Sanggup buang anak dan isteri sebab nak kejar janda muda, kini hidup sebatang kara lepas wanita tersebut jual semua harta tanpa pengetahuan

Walaupun suami lupa ulangtahun kelahiran, Isteri Atu Zero luah rasa syukur dapat hadiah bawa pergi masjid

Perkongsian pelawak Atu Zero menjadi perhatian di media sosial, baru-baru ini. Menerusi hantaran di Instagram (IG), Atu atau nama sebenarnya, Sharif Kunal Doli Sharif, 32, membuat ucapan ulang tahun kelahiran isterinya, Shafeeqa Johari. “Jujur saya cakap, minta maaf sayang sebab saya lupa lagi kali ini hari jadi sayang. “Kalau tahun sebelum ini adik ipar saya kasi ingat,… Continue reading Walaupun suami lupa ulangtahun kelahiran, Isteri Atu Zero luah rasa syukur dapat hadiah bawa pergi masjid