Nak luangkan masa berdua ketika ulangtahun kelahiran, Watie luah rasa terharu dengan permintaan Talita

Watie Hanifiah terharu apabila anak gadis Shuib, Dzahira Talita Zahra, 11 cuma mahu meluangkan masa berdua ketika hari lahir walaupun dia bukanlah ibu kandung kanak-kanak tersebut. Menerusi hantaran yang dibuat Watie, dia telah memuat naik momen ketika memberi kejutan kepada Talita dengan menghadiahkan Ipad kepadanya sempena ulang tahun kelahiran. Ujarnya, walaupun Talita tidak mahukan apa-apa… Continue reading Nak luangkan masa berdua ketika ulangtahun kelahiran, Watie luah rasa terharu dengan permintaan Talita

Muat naik video terbaru jadi perhatian warganet, Watie akui sebenarnya Shuib dah tegur pasal baju

Selepas bergelar isteri kepada pelawak iaitu Shuib, usahawan Watie Hanifiah sering menjadi perhatian ramai. Ketika ditemui Watie atau nama sebenarnya Fati Nikmatul Adawiyah Hanifiah menjelaskan tentang hantaran dimuat naik di Instagram (IG) yang telah mengundang kritikan warganet. Menurut Watie, Shuib ada menegurnya tentang video berkenaan namun dia mengambil keputusan untuk tetap memuat naik hantaran tersebut. “Sebenarnya suami dah… Continue reading Muat naik video terbaru jadi perhatian warganet, Watie akui sebenarnya Shuib dah tegur pasal baju

Watie mengadu seluar longgar sebab dah kurus, sekali tindakan Shuib pula undang kritikan warganet

Tindakan Shuib kurang disenangi warganet selepas memaparkan video pelawak itu mempromosikan sebuah produk bersama isterinya, Watie Hanafiah. Menerusi satu hantaran di Instagram milik Watie, wanita berusia 36 tahun itu kelihatan sedang bersiap untuk keluar namun mendapati seluar yang baru dibelinya itu longgar lalu mengadu kepada Shuib. Shuib atau nama sebenar Shahmira Muhammad kemudiannya datang sebelum… Continue reading Watie mengadu seluar longgar sebab dah kurus, sekali tindakan Shuib pula undang kritikan warganet

Teruk kena kritik dengan warganet dalam live, sekali Talita tampil pertahankan Watie Hanifiah

ISTERI kepada pelawak Shuib iaitu Watie Hanifiah sering menjadi sasaran warganet yang sentiasa kurang senang melihat kebahagian dia bersama anak-anak tirinya. Bukan sahaja dalam ruangan komen di sosial media, malah ada berani menyerang Watie atau Fati Nikmatul Adawiyah Hanifiah, 36, ketika mengadakan sesi live di platform berkenaan. Tampil mempertahankan ibu tirinya, anak kedua Shuib iaitu Dzahira… Continue reading Teruk kena kritik dengan warganet dalam live, sekali Talita tampil pertahankan Watie Hanifiah

Bila peluk rasa macam peluk ibu, Watie Hanifiah dedah dia memiliki beberapa sikap yang sama dengan Arwah Siti Sarah

Usahawan dan isteri kepada pelawak Shuib, iaitu Watie Hanifiah mendedahkan dia memiliki beberapa sikap yang sama dengan Allahyarham Siti Sarah. Justeru itu, dia amat disenangi oleh anak-anak tirinya. Menerusi video yang dimuat naik di TikTok, Watie atau nama sebenarnya Fati Nikmatul Adawiyah Hanifiah berkata salah seorang daripada anak tirinya iaitu Ariq Matin suka tidur bersama kerana teringat akan pelukan… Continue reading Bila peluk rasa macam peluk ibu, Watie Hanifiah dedah dia memiliki beberapa sikap yang sama dengan Arwah Siti Sarah

Muat naik video ajar makeup, ramai yang puji wajah Watie Hanifiah tanpa makeup

Perkongsian terbaharu di Instagram milik isteri kepada pelawak Shuib iaitu Watie Hanifiah mencuri tumpan apabila memuat naik video memaparkan dia sedang menata rias wajahnya. Menerusi video tersebut, Watie dilihat menunjukkan cara-cara atau ‘tutorial’ dia menata rias wajahnya menggunakan beberapa jenis produk sebuah jenama. Watie atau nama sebenarnya Fati Nikmatul Adawiyah turut berkongsi hasil sebelum dan selepas wajahnya… Continue reading Muat naik video ajar makeup, ramai yang puji wajah Watie Hanifiah tanpa makeup

Muat naik video bercuti dekat Sabah, warganet puji Watie pakai anak tudung pun dah cantik

Umum mengetahui, pelawak Shuib dan isterinya, Watie Hanifiah bersama anak-anak kini sedang meluangkan asa bercuti di Semporna, Sabah. Menerusi perkongsian di Instagram, Watie dilihat tidak lokek berkongsikan momen percutian mereka sekeluarga melakukan aktiviti di sana. Turut menjadi perhatian, satu video dimuat naik oleh Watie berserta kapsyen gilirannya pula untuk dia melaram dan OOTD mengenakan jumpsuit bercorak bunga merah jambu.… Continue reading Muat naik video bercuti dekat Sabah, warganet puji Watie pakai anak tudung pun dah cantik

Nak pergi memancing je tapi tetap bersolek, tak sangka rupanya Shuib memang suka tengok Watie berdandan

ISTERI kepada Shuib mendedahkan penyampai radio itu melarangnya keluar rumah tanpa mengenakan solekan meskipun hanya mahu keluar minum teh tarik. Watie atau Fati Nikmatul Adawiyah Hanifiah, 35, berkata, Shuib memang gemar melihat dia berdandan meskipun hanya mengenakan solekan nipis. “Nak pergi memancing saja pun kan, tapi itulah nak buat macam mana, suami kita pula memang sejenis… Continue reading Nak pergi memancing je tapi tetap bersolek, tak sangka rupanya Shuib memang suka tengok Watie berdandan

Seronok dapat mummy baru, kadang kadang Shuib sampai rasa terpinggir sebab anak anak lagi rapat dengan Watie

Pelawak dan penyampai radio, Shuib berkata anak-anaknya semakin memahami dengan situasi ketiadaan ibu mereka selepas dua tahun pemergian Allahyarham Siti Sarah. Shuib berkata kehadiran isterinya, Watie Hanifiah menyerikan lagi keluarga malah keempat-empat anaknya rapat dengan ibu tiri mereka. Kata Shuib lagi, anak-anaknya juga lebih rapat dengan Watie berbanding dirinya sehingga dia berasa terpinggir. “Apa lebih penting melihat perkembangan anak-anak… Continue reading Seronok dapat mummy baru, kadang kadang Shuib sampai rasa terpinggir sebab anak anak lagi rapat dengan Watie

Shuib sampai tak boleh tidur dan makan lepas Sarah pergi, Raisuddin akui suka tengok kebahagian Shuib lepas kahwin dengan Watie

Bapa kepada arwah Siti Sarah iaitu Raisuddin Hamzah mengakui gembira melihat kebahagiaan menantunya, Shuib selepas mendirikan rumah tangga dengan Watie Hanifiah. Raisuddin berkongsikan selepas arwah anaknya tiada Shuib tiada selera makan dan tidak sanggup melihat keadaan menantunya itu. “Setahun lebih arwah (Sarah) tiada… Shuib tak boleh makan, tak tidur. Kita sanggup ke tengok dia macam tu? “Bukan benda pelik kalau… Continue reading Shuib sampai tak boleh tidur dan makan lepas Sarah pergi, Raisuddin akui suka tengok kebahagian Shuib lepas kahwin dengan Watie